93 263 96 10 museu@gava.cat

On?

Museu de Gavà
Plaça de Dolors Clua, 13-14

08850 Gavà

www.patrimonigava.cat

Quan?

Del 15/12/2019 al 14/6/2020

De dimarts a divendres:
de 9.30 a 13 h i de 17 a 20 h
Dissabtes:
d’11 a 14 h i de 17 a 20 h
Diumenges i festius:
d’11 a 14 h
Tancat els dilluns

Què més?

Tarifa d’entrada: gratuïta

Visites comentades: concerteu cita al 93 263 96 10 o a museu@gava.cat

Què?

El Museu de Gavà presenta una exposició produïda pel Museu de la Vida Rural sobre el cas del Dust Bowl. Aquesta mostra vol posar sobre la taula les conseqüències que pot provocar la falta d’equilibri entre la gestió agrària i ramadera i el medi ambient. La principal, documentada en aquest cas per fotògrafs com Dorothea Lange i Arthur Rothstein, és com es pot arribar a ermar la terra i abocar a grans masses humanes a una migració per factors climàtics.

A través de la presentació acurada dels esdeveniments del Dust Bowl i les seves conseqüències, el fil narratiu ens porta a obrir el debat sobre el canvi climàtic, posant focus a episodis que es donen actualment en diferents llocs del món on el risc de noves migracions climàtiques és una realitat.

Com?

La mostra conté més d’una quarantena de fotografies, moltes d’elles realitzades sota l’FSA (Farm Security Administration) als anys 30 a càrrec de fotògrafs com Dorothea Lange, Arthur Rothstein i Russell Lee, entre d’altres; peces originals, audiovisuals i documentals sobre els esdeveniments d’aquest episodi i sobre casos actuals de refugiats climàtics. L’exposició també posa focus en el riquíssim aspecte cultural derivat del Dust Bowl, com en l’obra narrativa de John Steinbeck, en la música folk de Woody Guthrie o el cinema de John Ford i evoca a l’experiència del públic a partir d’escenografies i la participació.